انگل ژیاردیا که عامل بزرگ مشکلات روده برای کودکان و دوستداران طب

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رویترز، “ژیاردیا لامبلیا” یکی از رایج‌ترین انگل‌های انسانی در بسیاری از کشورهاست و تنها در آمریکا هر سال بیش از ‪ ۲۰‬هزار نفر را به عفونت‌های روده‌ای مبتلا می‌کند.

“هیلاری موریسون” از “آزمایشگاه زیست شناسی مارین” در “وود هول” در ماساچوست که مطالعه آن در مجله “ساینس” منتشر شده است گفت، ژیاردیا یک “ایوکاریوت” است، یعنی یکی اعضای یک شاخه متنوع از ارگانیزم‌هایی که از سلول‌هایی با یک هسته حاوی ماده ژنتیک درست شده‌اند.

اما موریسون معتقد است که دستگاه مولکولی این انگل ساده‌تر از آن است که بتوان تصور کرد این انگل از تکامل ایوکاریوت‌های جدید تر و پیچیده‌تر حاصل شده است.

موریسون گفت، ژنوم ژیاردیا تقریبا به اندازه ژنوم یک مخمر است.

ژنوم مخمر یکی از ابتدایی‌ترین ژنوم‌های ایوکاریوت بود که توالی آن تعیین شد. ژنوم مخمر شامل حدود شش هزار ژن دارد، ژنوم انسان‌ها که انها نیز اکاریوت هستند حدود ‪ ۲۰‬هزار ژنوم دارند.

وی گفت، ژیاردیا فاقد برخی پروتئین‌ها از جمله‌پروتئین ساختاری میوسین (‪ myosin)‬است. درصورتیکه اگر این انگل ایوکاریوت نسل جدید بود باید این پروتئین را می‌داشت.

با تعیین توالی ژنوم‌های جدید، داستان تکاملی این انگل احتمالا مشخص‌تر خواهد شد اما ژنوم ژیاردیا می‌تواند در تحقیقات جاری برای کشف درمان‌های موثر برای ژیاردیازیس (آلودگی با ژیاردیا) اطلاعات قابل توجهی به محققان ارایه دهد